بسم الله الرّحمن الرّحيم



تعاونوا علي البرّ‍ و التقوي



آيين‌نامه صندوق قرض الحسنه امام عسكري (عليه‌السلام)



وابسته به بنياد فرهنگي تبليغي صبح  (ويرايش ششم ، مصوب  23/9/98)



اين آيين‌نامه با يك مقدمه در پنج فصل،   چهارده بند، پنجاه و چهار  ماده و   بيست و دو تبصره تدوين شده است.



مقدّمه



با استعانت از حق متعال و همّت اعضاء   بنياد فرهنگي تبليغي صبح در آذر ماه سال1391 صندوق قرض الحسنة اين بنياد تأسيس شد.



 فصل1 : جايگاه



بند 1-1: مشروعيّت و مسئوليّت



ماده1-1-1: مشروعيّت اين صندوق از بنياد فرهنگي تبليغي صبح و ساختار آن خواهد بود و بديهي است هر گونه تصميم‌گيري كلان در رابطة با آن از جانب هيئت امناء اين  بنياد خواهد بود.



تبصره: منظور از تصميم‌گيري كلان؛ اصل تأسيس، تصويب و تغيير آئين‌نامه، تعيين و تغيير محدوديّت‌ها، تعيين ناظر، اصل و كيفيّت انحلال و سوال و استيضاح از مدير عامل مي‌باشد.



ماده2-1-1: آيين‌نامة صندوق با تصويب هيأت امناي بنياد مشروعيّت دارد و هر گونه تغيير در آن از اختيارات اين هيأت مي‌باشد.



ماده3-1-1: نظارت بر صندوق از حقوق هيأت امناست لذا مي‌توانند در هر زمان ناظري براي اين كار تعيين كنند.



ماده4-1-1: صندوق و مسئول آن به لحاظ اجرايي زير مجموعة مدير عامل هستند ولي هر دو پاسخگو خواهند بود.



ماده5-1-1: مسئول صندوق با معرفي مدير‌عامل و تصويب هيأت امناء براي مدت يك سال تعيين و تا مشخص شدن مسئول بعدي به كار خود ادامه مي‌دهد.



ماده6-1-1: عزل و قبول استعفاي مسئول صندوق و تعيين سرپرست از اختيارات مدير عامل است و ايشان بايد پس از عزل يا استعفا بلافاصله سرپرست را تعيين و حداكثر طي 2ماه مسئول جديد را انتخاب و به هيأت امناء معرفي نمايند.



ماده7-1-1: در زمان عزل يا استعفاي مسئول، سند انتقال توسط وي تنظيم و پس از تأئيد مديرعامل، تحويل مسئول جديد مي‌شود.



تبصره1: سند انتقال بايد شامل اين موارد باشد: تعداد سهام و اعضاء، موجودي كل (جمع موجودي سهام)، جمع مطالبات(وام‌ها)، موجودي فعلي(مانده موجودي در حساب‌هاي بانكي و كسري از محاسبات در صورت وجود).



تبصره2:‌ در صورت وجود كسري در  محاسبات، مسئول قبل، با امضاء سند انتقال، مم به پرداخت اين مبلغ مي‌شود.



بند 2-1: وظايف مسئول



ماده1-2-1: امور اجرايي صندوق اعم از: اطلاع رساني، اعطاي وام، دريافت حق عضويّت ماهيانه و اقساط و عضوگيري و برگزاري جلسه ساليانه



ماده2-2-1: شناسايي منابع و جذب منابع مالي و غير آن براي تقويت صندوق



ماده3-2-1: حفظ و نگهداري اسناد مالي و غير مالي و رعايت امانت در اطلاعات اعضاي صندوق



ماده4-2-1: ارائه گزارش تفصيلي سالانه صندوق براي طرح در هيأت امنا و جلسه عمومي و ارائه گزارش اجمالي در هر فصل به مديرعامل



تبصره: منظور از اجمالي: تعداد و نوع وام‌ها، مبلغ كل پرداختي و دريافتي و موجودي فعلي



و منظور از تفصيلي: تعداد سهام و طرف حساب‌ها و اعضا، كل معوّقات، تعداد و نوع وام‌ها، مبلغ كل پرداختي و دريافتي و موجودي فعلي



ماده5-2-1: ارائه گزارش و پاسخ به سوالات در يك جلسه عمومي ساليانه با دعوت از تمامي طرف حساب‌هاي سهام عضو صندوق.



تبصره: اين جلسه عمومي مي‌تواند به صورت مستقل توسط مسئول صندوق يا در يك مجمع ديگر منتسب به بنياد (مانند مجمع عمومي يا جلسات عمومي) تشكيل شود.



فصل 2 : اعضاء



بند 1-2: عضويّت



ماده1-1-2: عضويّت در صندوق براي اعضاء و مبلغين  بنياد و همسر و فرزندان آن‌ها آزاد است و براي عضويّت افراد حقيقي غير اين افراد تأئيد مديرعامل لازم است، براي عضويّت اعضاء حقوقي مصوبه هيأت امناء لازم است.



ماده2-1-2:  هر طرف‌حساب مي‌تواند به نيت قرض‌الحسنه به اعضاء و بدون چشم‌داشت وام تا ده سهم باز كند كه براي هر سهم جايگاه متفاوت از ديگري در اختصاص وام خواهد بود ولي اعمال امتياز مثبت يا منفي (در مبلغ، اقساط يا حذف از نوبت وام)  شامل سهام ديگر نيز مي‌شود.



ماده 3-1-2: در صورتي كه عضو جديد، سرمايه كافي براي تکميل حساب در زمان افتتاح حساب نداشته باشد، صندوق به اندازه تكميل مبلغ يك سهام، به او يك وام عادي در 20قسط پرداخت مي‌كند که تا پايان اقساط قابل برداشت نخواهد بود.



ماده 4-1-2: دريافت اطلاعات پايه از همه اعضاء (كد ملي، نام پدر، ت ت، ش ش، آدرس، شماره منزل، شماره موبايل) لازم است.



بند2-2 : طرف‌حساب     



ماده1-2-2: براي هر حساب جايگاهي به عنوان طرف‌حساب (عضو يا سهم) در نظر گرفته شده است؛ طرف‌حساب شخصي است كه افتتاح حساب ، انصراف از حساب، پرداخت‌ها و دريافت‌ها با اين عضو انجام مي‌شود و صندوق با عضو ثبت شده در موارد فوق ارتباطي ندارد.



ماده2-2-2: طرف‌حساب مي‌تواند براي شخصي حقيقي يا حقوقي افتتاح حساب نمايد لذا بديهي است مسئوليت اين حساب و منافع آن براي طرف‌حساب باشد. مثلا وام به او داده مي‌شود و تنبيه‌ها و تشويق‌هاي حساب‌هاي تحت يك طرف‌حساب مطابق بند2 فصل 3 به يكديگر تسري مي‌يابد.



تبصره1: تنبيه‌هاي حساب‌هاي حقوقي ذيل بنياد صبح فقط به ديگر حساب‌ها از همان شخص حقوقي تعلق مي‌گيرد و تسري به حساب حقيقي طرف‌حساب پيدا نمي‌كند.



تبصره2:  در حساب‌هاي حقوقي به لحاظ جايگاه،  طرف حساب، مسئول حساب است، لذا تغيير در آن جايگاه، تغيير در طرف‌حساب آن را نيز به دنبال دارد.



ماده3-2-2: هر گونه تغيير در طرف‌حساب با درخواست طرف‌حساب فعلي و با رضايتنامة كتبي او امكان پذير است.



ماده 4-2-2: مسئوليت حساب‌هاي اعضاي زير18سال با سرپرست و ولي قانوني آنان مي‌باشد، اما زماني كه به سن قانوني رسيده‌اند مي‌توانند خودشان طرف حساب قرار بگيرند.



بند 3-2: حق عضويّت



ماده1-3-2: حق عضويّت اعضا با پيشنهاد مسئول صندوق و مدير عامل توسط هيأت امناء به صورت سالانه تعيين مي‌شود.



ماده2-3-2: هر عضو بايد حق عضويّت حساب‌ يا حساب‌هاي خود را ماهيانه به مسئول صندوق تحويل دهد.



ماده3-3-2: اعضاء مي‌توانند علاوه بر حق عضويّت، مبالغ ديگري در حساب خود واريز و برداشت نمايند كه اين مورد در تشويق‌ها لحاظ مي‌شود.



تبصره1: حق عضويّت اجباري مبلغي است كه به صورت ماهانه اعضاء‌ پرداخت مي‌كنند. و در حال حاضر ( آذر 1398شمسي) جمع آن به 540000تومان رسيده است.



تبصره2: اعضائي كه وام ندارند مي‌توانند تمام حق عضويّت اجباري حساب خود را بردارند و كساني كه وام دارند نمي‌توانند حق عضويّت اجباري حساب خود را بردارند.



ماده4-3-2: هر گونه پرداخت وجه به مسئول بايد مستند به يكي از اين امور باشد:



1.       فيش واريزي



2.       دفترچه حساب



3.       رسيد مسئول صندوق


و هر گونه ادعا در غير اين موارد مسموع نخواهد بود.




مشخصات

تبلیغات

محل تبلیغات شما
محل تبلیغات شما محل تبلیغات شما

آخرین وبلاگ ها

برترین جستجو ها

آخرین جستجو ها

موبايل و تکنولوژي فاخته پرواز هوش هیجانی و تاب آوری parsianarz گاتا من یک مدیک هستم Paul مزون فاستونی | لباس‌ خواب (روبدوشامبر) | مد و استایل هادی براتی